Postao/la Narcisa » Sub stu 03, 2007 4:14 pm
Znate kako, neću imenovati ni roditelje , a niti nastavnike, ali evo situacije, ja, koja sam stvarno učila, i ubijala se učeći, učila sam i previše, jer ja jednostavno od straha nebi smjela doći u školu a da nešto ne znam, da bi ja dobila 5 iz nekog testa i još dvoje ili troje učenika (od uglednih roditelja) ,njima bi se upisala ta petica i još dvije sa strane, a mene bi se 4 godine (od 5.-8. razreda) za svaku peticu prozvalo pred ploču i tjeralo da priznam od koga sam prepisala, što naravno nisam,i branila sam se, sve dok me nebi ispitali u potpunosti, i tako svaki test, i onda bi mi teškom mukom upisali tu peticu, a kraj nje tri trojke, za koje bi ja saznala tek kada bi mama došla sa ocjenama kući i pitala me otkud mi, pojedini roditelji su bili jako dobro sa prof. pa bi npr. na kraju osmog razreda, jednom učeniku da bi uspio upisati željenu srednju školu iz 3 predmeta bile zaključene petice,iz kojih je imao ocjene ni za 3 !? i to sam ja svojim očima vidjela, a znate kako to ide, tatica kupi litru štoka i evo ga, sa trojke na peticu. Nikada me to nije diralo, ali ti učenici su bili prosti, beobrazni, bježali sa nastave,raskalašeno se ponašali i eto na kraju im se posluži na pladnju petica, a ja sam pri kraju školske godine odustala od petica,pa sam iz pojedinih predmeta na testovima namjerno pisala za 4 iako sam znala sve, jer nisam mogla više trpiti to zlostavljanje. Žao mi je djece jer nitko to nije zaslužio, poduzmite nešto za svoju djecu,jer ovo što sam ja doživjela nebi niti najgorem neprijatelju poželila