Župna pisma - br. 17

Župna pisma - br. 17

PostPostao/la xyxy » Sri pro 03, 2008 11:39 pm

Župa sv. Lovre đak. i mč. 32 276- Babina Greda UL Braće Radića 4. (telf. 032/854-208),pismo br. 17.DRAGI ŽUPLJANI!Evo me opet k Vama putem pisma, neposredno pred početak nove crkvene liturgijske godine koja započinje prvom nedjeljom vremena DOŠAŠĆA. Sve vas bratski i pastirski pozdravljam i s ovih nekoliko misli i obavijesti želim potaknuti na dublji vjerski i crkveni život.Liturgijska godina koja je na izmaku za našu nadbiskupi/uje bila prožeta važnim događanjima.

- Odlukom sv. oca pape Benedikta XVI naša biskupija je uzdignuta na čast Nadbiskupije i metropolije ĐAKOVAČKO-OSJEČKE, te je ponovno uspostavljena SRIJEMSKA BISKUPIJA.

- Slavimo po odluci našeg nadbiskupa msgr. Marina Srakić GODINU OBITELJI.

- U našoj smo župi imali DUHO VNU OBNO VU, koju je vodio o. ZVONKO VLAH.

- Proslavili smo nedjelju BRAČNIH JUBILEJA.

Sve su to duhovna događanja uz ona redovna koja u nama žele produbiti vjerničku predanost u vodstvo Božje providnosti te kroz našu crkvenost-zajedništvo pomoći nam u dosljednom Življenju života po Evanđelju.

Posebno se radujemo što smo ove godine primili u ruke dva značajna crkvena dokumenta za našu domovinsku i biskupijsku Crkvu a to su: DIREKTORIJ za pastoral sakramenata u župskoj zajednici, Hrvatska biskupska konferencija, te izjave i zaključke Druge biskupijske sinode Đakovačko-srijemske biskupije. Sadržaji ovih dvaju dokumenata nama su pokazatelj i nadahnuće zapronicanje problema kao i traženja novih i boljih putova navještaja i Življenja sadržaja vjere.

Neke od ovih sadržaja već smo promišljali na roditeljskim susretima koji su održani za roditelje polaznika župskog vjeronauka od I do VIII razreda.

Nastojimo bitnu poruku zaživjeti a to je ponovni poziv naših biskupa: « da hrvatska katolička obitelj dnevno moli i Nedjeljom slavi sv. Misu». To će biti i najbolja priprava za ovogodišnji blagdan Božića uz naše susrete na misama zornicama i božićnu sv. ispovijed.DOGAĐAJI KOJI SLIJEDE:

- 30. prosinca 2008 g. NEDJELJA u 14 sati: Ispovijed i sv. Misa za bolesnike koji uz pomoć bližnjih mogu doći u crkvu.

I - Ispovijed bolesnika vo kućama :

2. XII (UTORAK) - Radićeva, Berava, Reljkovićeva, Gubčeva, M. Stojanovića.

3. XII (SRIJEDA) - Strossmayerova, Jelačićeva, B. Kompanije, II. Preporoda, Čevatovo. J. Blažekovića, Štitarska.

4. XII (ČETVRTK) - VI. Nazora, Sajmište,

5. XII (PETAK) - Kr. Tomislava, Hrv. dragovoljca, Savska, P. Preradovića, Novo naselje, Berav. greda.Ispovijed školske djece:

01,XII(ponedjeljak) u 15sati5Au 16sati5Brazred

8.XII (ponedjeljak) u 15 sati 7 Aau 16 sati 7 B razred

9.XII(utorak) u 8sati8AiB razred

u 9sati6AiBrazred u 10 sati 4 AiB razredBOŽIČNA SV. ISPOVIJED U NAŠOJ ŽUPI JE:

SRIJEDA -17. PROSINCA (XII) Prijepodne: od 9 do 11 sati sv. Misa u 11 sati.

Poslijepodne: od 15 do 17.30 sati, sv. Misa u 17.30 sati.Prilika za svetu ispovijed na KLADAVCU.14. prosinca -nedjelja; od 14 do 15. sati u 15 sati sv. misa odnosno po završetku ispovijediZORNICE će biti svako jutro u 7 sati osim subote kad je sv. misa navečer u 18 sad i nedjelje. Nastojimo dolaziti i posebno vas djecu i mladež potičem da tu žrtvu prinesemo za svoju ^obitelji blagoslov kako u njoj tako i u budućem svojem životu.Mjesec studeni tekuće godine je pri kraju nastojimo svoje obaveze prema crkvi, luknu i zvonarini podmiriti.Ove godine smo kao i proteklih imali dosta važne i ne tako male zahvate na održavanju naših župskih crkvenih objekata.

ŠTO JE UČINJENO NA MATERIJALNOM PLANU?

- Postavljene su staze oko crkve i pristupne: 95.000,00 kn.

- Tri prozora na dvorišnoj zgradi s kapcima,

- 7 prozora na sakristiji dole i gore:--------- 9.600,00 kn.

- Izol staklo za sve navedene prozore------ 1.980,00 kn.

-Izrada fasade; sanacija podloge, armaturna

mrežica, fina žbuka, bojanje------------------------149.794,40 kn.

-Limovi (podprozornjaci) na prozorima

crkve i sakristije, ulaznih vrata, niša---------------- 2.700,00 kn.

- Prozori na kapelici u groblju (8 kom.)-----11.200,00 kn.

- Izol staklo za prozore na kapelici ----------1. 264,60 kn.

- Horizontalna izolacija zidova na gospoda-

rskoj zgradi u žup. dvorištu----------------10. 000,00 kn

UKUPNO ULOŽENO U INVESTICIJE: ------------- 281. 599,00 KN.Za ove radove je isplaćeno do sada 225.473,36 kn. a dugujemo još 56.125,64 kn.

Nadam se da ćemo ovaj dug isplatiti i uzmoći dovršiti obnovu kapele na groblju izvana i iznutra.

Sve Vas pozdravljam i prizivam Božji blagoslov na cijelu našu župu posebno na naše obitelji u ovoj Godini obitelji naše nadbiskupije da osvježimo i dublje zaživimo radost obiteljskog života, međusobne odgovornosti i u odgovornosti prema primljenim milostima u sv. Sakramentima kako bi jedni drugima bili« svjetlo svijeta» i« sol zemlje» na što nas poziva Božja Riječ i Božja ljubav.
xyxy
 
Postovi: 234
Pridružen: Uto vel 27, 2007 8:27 am

Vrati se na: Crkva

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron