??? pitanja za - lokalce

Stranke, općinska vlast, izbori...

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Pon lis 25, 2010 9:15 am

evo šutio sam godinu dana i dao vrijeme našoj "narodnoj vlasti" da ispunu obećanje koje su dali, odnosno prije godinu dana su mi naloželi da moram ukloniti nasip sa kojim sam htjeo riješiti udarne rupe na jednom putu (u dogovoru sa korisnicima toga puta) a iz kojih prska blato po kućama koje su sa jedne i druge strane puta, i po otklanjanju materijala za nasip mi je Načelnik obećao da će tamo se nasuti minimalno dva kamiona kamena ili sličbnog nasipa da se nebi tu iznašalo blato na asvalt a i zbog oštećivanja dotični kuća, ali od obećanog nasipa nema ništa (u prilogu stavljam i sliku toga puta) ali se ima novaca za "partijskog" kolegu da se iskopa kanal, te se okolči put za pripremu za nasipanje istoga jer, ipak zna se tko je pi šta je prioritet ......Slika
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la xyxy » Uto lis 26, 2010 6:13 pm

barem je friško nasuta linija pored industrijske zone...slučajno ili ne, nasipavani dio završava upravo do sporednog ulaza na benzinsku na auto cesti

možda će netko pomislit "vidi zlobnika, pa i on sam prolazi tom linijom"...a što mogu, to je jače od mene
xyxy

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Sri lis 27, 2010 7:42 am

Pohvalno je nasipanje i riješavanje čak i jednog metra poljskih puteva, ALI na žalost još uvijek ima ljudi koji živu cijelu godinu u blatu jer nemaju tvrdog puta do svoje kuće di boravu...... previše pustih obećanja koja se daju bez općeg plana za ispunjavanje istih a ujedno to je i udaljavanje od dobivanja novih glasova na izborima, čak naprotiv bi se mogli izgubiti i postojeći
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la xyxy » Ned pro 19, 2010 6:36 pm

poznato je da političari tek pred izbore otvore blog, facebook ili počnu pisati po forumima pa nema razloga da su i naši lokalni izuzetak

živjela e-hrvatska
xyxy

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Pon pro 20, 2010 8:56 am

Evo pohvalno je što je netko i nekako konačno napravio da se snimi poljoprivedna emisija i iz Babine Grede.

Ali zašto se to nije stavilo na općinske stranice da ljudi znaju poslušati tu emisiju koja se snima iz njihovog sela?
Vezano za dostavu podataka oib i broj žiro računa iz kojega razloga je opet zakazalo obavještavnje suseljana da iste dostavu u dotične dane? ja sam osobno cijeli prošli tjedan bio u oranju i da nisma slučajno iz razgovora saznao da treba dostaviti podatke nebi ih ni dosatvio, a postoju službene stranice općine ali takvih obavijesti nema tamo, osim samo hvalevrijednih vijesti kako su i šta su ali očigledno opet samo njima vidljivo?! Jer redovno odem na općineke stranice i još nisam vidio niti jednu obavijest unapred koja je od neke važnosti (osim stipendija) a s obzirom da radim po njivama nemogu po birtijama saznati takve stvari, tako bi bilo poželjno ako već zakaže obavještavanje na starinski način da netko odvoji par minuta i VAŽENE obavijesti stavi na službene stranice ALI na vrijeme a ne kada "prođe baka sa kolačima".

Hvala
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Ned sij 02, 2011 6:49 pm

Vidim da se iz vlasti ne sjetu odgovoriti na postavljena pitanja al imam ja još koje a s obzirom da znam da dosta babogredaca čita šta se ovdje piše bilo bi dobro da se netko udostoji da i izađe mi/nam u susret i dade odgovore.

1. Dali postoji mogućnost da se stavi koliko se isplaćivalo odšteta za pojedine kulture pogođene poplavama? (ovako su ljudi zbunjeni jer imaju informacije da je u drugim i okolnim općinama više isplaćivano)

2. Kako netko može dobiti neku koncesiju a da ne zadovoljava tehničke uvjete za obavljanje toga posla, ovdje me prvenstveno zanima ovo za čišćenje snijega (jedan je odbijen zato što nije registriran i nema rotaciju, a dotični koji je dobio koncesiju nema čak ni sa čime čistiti) Koliko je poznato da ako se ide bez natječaja odnosno na direktnu pogodbu ali da ipak trebaju se zadovoljavati tehnički uvjeti.

3. Di su konkretni dokazi o ovome svemu što je navedeno u GLASNIKU SDP-a (Općinski glasnik koji se financira iz općinskog proračuna) , znači vidljio je samo u centru a dalje je sve na mrtvoj točke (jer sa kanalima nema općina ništa jer citiram: općina nema ništa sa tim čišćenjima nego to radi vodopriveda i nepričaj priče za malu djecu,(riječi cijenjenog SDP-vca za vrijeme "načelnikovanja" Mrkonić Marke)).

4. Kako se mogu riješavati papiri za plastenike i ostale "ugovorene" poslove na geotermalnom izvoru ako nisu riješeni imovinskopravni odnosi sa vlasnikom zemljišta (a postoji štura informacija da se investitor i povukao iz toga razloga)

Unaprijed HVALA na odgovorima
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la xyxy » Ned sij 02, 2011 9:55 pm

Evo je dan vrlo indikativan članak u vezi 4. točke tvojih pitanja:

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarst ... tranu.html

jedan citat iz teksta (ja sam podcrtao najzanimljivije):

S njima smo potpisali ugovor u kojem im jamčimo isplatu naknade odnosno razlike u cijeni između poljoprivrednog zemljišta i onog u rangu poslovne zone. Naravno, kada pogon zaživi i počnemo prihodovati sredstva', objasnio je Jurilj.
xyxy

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Politika