Postao/la Tamburas » Pon kol 25, 2008 8:41 am
O tom kako radi babogrecki načelnik i Općinsko vijeće, najbolje govori vaj članak iz jučerašnjeg Večernjaka:
VEČERNJI LIST, 24. 08. 2008. | 12:55
"NEPRAVDA Optužen da je zapustio zemlju dobivenu u zakup
Oteta zemlja dodijeljena ocu zamjenice načelnika
Autor Zvonko Živković
BABINA GREDA Pozivajući se navodno na internu odluku prema kojoj se može uskratiti dalje korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta ako ga zakupac ne obrađuje, lokalne su vlasti raskinule ugovor o najmu sa Željkom Kneževićem. Njivu od nepuna dva hektara, na kojoj je već posijao kukuruz, dobila je rodbina općinskih čelnika.
Ako ovo nije nepotizam, onda ne znam što je! Zemlju na predjelu Škopinjaka, koju s ocem obrađujem 20 godina, dobili su Ivan Đaković, otac zamjenice načelnika Maje Vuković, i Ivan Vuković, čiju je sestru Ljubicu oženio sadašnji načelnik Marko Mrkonjić. Iako su mi zemljište oteli smišljeno, njih se dvojica na kraju ipak nisu mogla dogovoriti komu treba pripasti te su ga podijelila tvrdi Knežević.
O prekidu ugovora o zakupu, kaže, nikada nije dobio nikakvo službeno rješenje pa tako nije imao niti mogućnost žaliti se. Da na zemlji nema što tražiti, obaviješten je samo usmeno. Ogorčen takvim postupkom Željko Knežević prijavio je slučaj Županijskom državnom odvjetništvu.
Općini je predloženo poništenje odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup parcele, koja mi je oduzeta kao i o izboru najpovoljnijih ponuđača. Zakup na tome zemljištu, zaključilo je ŽDO, već postoji, a osim toga, prema naputku Ministarstva poljoprivrede, ne mogu se više podnositi zajedničke ponude za istu katastarsku česticu.
Drago mi je da su pravo i pravda pobijedili ističe zadovoljan raspletom Knežević.
No, na pravdu će morati još pričekati. Općinsko vijeće unatoč tome što se nakon očitovanja ŽDO-a sastajalo nije na dnevni red uvrstilo preporuku ŽDO-a. Kneževića to unatoč, kako kaže, pokušajima opstruiranja previše ne obeshrabruje nego se već priprema za berbu svojega kukuruza."