??? pitanja za - lokalce

Stranke, općinska vlast, izbori...

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la mato čivić » Uto vel 03, 2009 8:59 pm

Htio sam dati do znanja da je sve politika.
mato čivić

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Uto vel 03, 2009 9:17 pm

Upravo tako sve je politika ali kod nas je to postalo više od politike jer netko nekog optužuje za "silovanje" iliti prisiljavanje na nešta a jednostavno nitko od postojeći osoba koja se bave "politikom" neželi stat i pogledat šta se može uraditi i da budu svi zadovoljni:

Pitanje:

Zašto svaki projekt koji se pokuša ili treba pokrenit u Babinoj Gredi zapne na samom početku zbog određeni stranački trzavica ili osobni interesa,(bez obzira na stanku) oni koji nisu u tim projektima obavezno ruše te projekte da se nebi realizirali za vrijeme dotične stranke jer će na temelju toga ta trenutna formacija opet dobiti izbore?

Govorim o termalnim vodama pa o aukcijskoj dvorane pa o sporskoj dvorane pa na jedvite jade sagraditom domu zdravlja itd? Hvala bogu pa se naši politički stranaka nije pitalo i za ovaj kanal jer bi i to bilo stopirano da se nebi nekoj stranke pripisivale zasluge za to već se MORALO to odradit kako treba.
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la mato čivić » Uto vel 03, 2009 10:26 pm

Nije nikome u interesu stopirati bilo koji projekt u općini Babina Greda. Stvar je u komunikaciji koja izostaje. Svaki projekt koji se započinje, a od općeg interesa je za naše selo trebalo bi podržati konsenzusom. Do konsenzusa se dolazi raspravama, uvažavanjima drugih mišljenja i na taj način nalaženja pravih rješenja, a nikako se konsenzusom ne dolazi dovođenjem nekoga pred svršen čin i situaciju da prije toga nije imao uvid u nešto za što diže ruku. Naposljetku kada bi svi jednako razmišljali tada bi se debelo vratili unazad.
mato čivić

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la falcon.75 » Uto vel 03, 2009 11:02 pm

Znani rekao sam da ja nisam vidio nijedan prijedlog,nsam rekao da ih nema,i u istom postu se ispričao ak nisam dobro gledao,ok?

Za razliku tebe koji kao citraš nekog a navedeš tuđi nick,koji ne odgovoriš na pitanje,ja priznam svoje greške ijavim se kad me prozovu!!

Mato,opet kažem svaka čast na citatu i točno da je sve politika-nažalost-al pogrešno mjesto po mom mišljenju!!
falcon.75

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Sri vel 04, 2009 10:27 am

Mato ja nisam reko da nikom nije u cilju stopirati projekte u Babinoj Grede,naprotiv ali je cilj stopirat da taj projekt ne realizira dotična vlast već da to bude "AS U RUKAVU" za iduće izbore te za skidanje vlasti.Ja sam osobno bijo na rasprave o aukciskoj dvorane di dotični od kojeg se pokreće rušenje lokacijske dozvole daje "PRIJEDLOG" da se promjeni lokacija tj na kraj jelasa a on "SLUČAJNO" ima tamo zemlju koju će "otpustit" (prodat općine) da može gradit dvoranu. Ovo je primjer jednog od osobni ciljeva zarade ili u drugim mogućim primjera (koje nebi sad nabrajo) stranačko pripucavanja i blokiranja do "idućih" izbora kad će dotični doći na vlast pa će oni pokrenit te projekte i realizirati ALI onda kontra strana igra istu igru i opet sve stoji.

U mekom postu je netko reko kako nijedna vlast neda uvid u svoje poslove pa to je odgovor na pitanje o konsenzusu jer se prije glasanja zna tko je sa kim i kako će glasati! Primjer je i ovogodišnji proračun jer se znalo da su koalicijski partneri u dogovoru sa oporbom i da CITIRAM "neće glasati za skidanje vlasti ALI neće ni glasati za usvajanje proračuna"
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la mato čivić » Sri vel 04, 2009 4:08 pm

Falcon2: Ja, sam također bio na tom sastanku vezano za aukcijsku dvoranu i bilo (a i sve sam o tome napisao nekada u svom blogu ) je na tome sastanku riječi o premještanju lokacije aukcijske dvorane za koju treba promjeniti prostorni plan, pa u tom kontekstu je bilo riječi ako već selimo i mijenjamo lokaciju da to ipak bude u području poduzetničke zone kao inicijalni projekt i za buduće investitore. Osobno neznam tko tamo ima zemlju. Prvobitna lokacija za dvoranu je bila predviđena zato što su u tom trenutku (zbog hitnosti uvrštavanja projekta u B.Gredi, a ne negdje drugdje) bila ta lokacija na raspolaganju bez dodatnih čekanja za početak projektiranja. Prošlo je očito jako puno od tada i nije se ništa promjenilo. Svi smo puni optimizma tada povjerovali da će se ipak sagraditi, ali na tome je stalo tako da naši (sada bivši) čelnici nisu uradili ništa. Od kalendara zacrtanoga tada jedino se promjenio prostorni plan sa zakašnjenjem od gotovo godinu dana. Župan je na županijskoj skupštini na moje vječničko pitanje o aukcijskoj dvorani odgovorio da nije na njemu već na lokalnoj razini koja do sada nije odradila sve što je trebala, a bez studije isplativosti od gradnje neće biti ništa Studiju je županija obećala platiti i financirati samo su naši čelnici trebali započeti sa time.
mato čivić

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la FALKON 2 » Sri vel 04, 2009 5:09 pm

Gospodine Mato bilo je nas dosta na tom sastanku i možda ja nisam to vidio ili čuo na način kao vi ili sam dovoljno glup i nisam političar a vidim da se sjećate tog sastanka i kako je završijo pa znate koji je bijo komentar pročelnika gosp. Matića a i na tom sastanku se vidilo da jedna strana tera svoje a druga svoje tako da tu pada u "vodu" mogućnost konsenzusa kako ste vi već rekli.Ali mi je zanimljivo da se nesjećate dotičnog gospodina koji je sa vama u oporbe bijo i koji je par puta predlago preseljenje na drugu lokaciju CITIRAM:najbolje na kraj jelasa i ja ću ako treba otpustit svoju zemlj za dvoranu! Ali ponavljam ja nisam političar pa se možda i nerazumijem u kut gledanja na određene stvari ali.Znam da je HDZ nije odradijo puno tog ali bijo je i SDP na vlasti pa znamo kako je teklo sve pa i to da je napredak izgubijo sud za zemlju pa se žalio pa navodno dobijo sud i automatski se uknjižijo na tu zemlju i podigo hipoteku od cirka 20 milijona kuna u više navrata a da se gospoda na vlasti iz SDP-a nisu žalili a znamo da se državna zemlj na području općine može uknjižit samo uz posredovanje odgovorne osobe iz općine. Stari ljudi znaju da napredak je komenciro ili kupijo cirka 150 ha al sad po informacijama koje imam dobijo je oko 300 ha a nakraju je više proknjižito i dadeno pod hipoteku.Zanima me tko je odgovoran za to ili taj propust? I još puno propusta je bilo pa nije bilo "LINČA" da je samo SDP kriv za sve već se pokušalo dalje ali sad SDP pokušava vodit linč kampanju protiv HDZ-a i sad bivše vlasti. I nebi me iznenadilo da SDP pobijedi jer zna se da je babina greda uvijek bila komunistički nasrtrojena..............
FALKON 2

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la mato čivić » Sri vel 04, 2009 11:23 pm

Što bih trebao napisati na ovakav komentar kako SDP vodi linč kampanju protiv HDZ? Ništa jer bilo što da napišem opet će biti linč. Samo ću reći jedno očito ovdje se može konstatirati "SDP laje, a HDZ šuti." Ima još jedna "Ne boj se ćuke koji laje već onoga koji šuti."
mato čivić

??? pitanja za - lokalce

PostPostao/la falcon.75 » Sri vel 04, 2009 11:36 pm

Baš tako..ILI SDP laje DOK HDZ šuti,a kad HDZ zareži SDP podvije rep med noge i obiđe da može
ugrist s'leđa..a đe nestade konsenzus-rasprava-dijalog :?: :?:
falcon.75

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Politika