Postao/la mato čivić » Čet vel 05, 2009 4:20 pm
Ovo je napisano 12.05.2007. (AUKCIJSKA DVORANA)
Peto pitanje je KADA?
Zacrtalo si je poglavarstvo sljedeće rokove:
idejni troškovnik do 25.05.2007.
odluka o promjeni plana i izradi analiza do: 15.06.2007.
rok za izmjenu prostornog plana 15.09.2007.
projektiranje 15.10.2007.
dobivanje potrebnih dozvola do 01.03.2008.
financijska konstrukcija od 25.05.2007.-01.06.2008.
izgradnja do 25.05.2009.
Ovo je za sada plan koji si je zacrtalo poglavarstvo naše općine za što smatram da je sve predugo, a za neke stavke kao što je izmjena prostornog plana i preoptimistično. Ispostavlja se da ipak neće sve to baš ići tako lako i da nije samo dovoljna pobjeda na izborima, a ostalo dolazi samo od sebe. Očito neki nisu shvatili da za napredak naše općine je potrebno jedinstvo i kompromis svih ljudi od općine pa i šire da se neki projekti ostvare. Na način na koji oni sprovode demokraciju i shvaćaju demokraciju bojim se da će se sve negdje razvodniti,a tada će biti kasno za sve.
Rezime svega je da netko svom silom želi ipak promijeniti nešto što je drugi započeo i nešto što je drugi već napravio. Još jednom padamo na ključnim stvarima, a to je da je Općina institucija i da vlast mora imati kontinuitet,a ne svaki put da zbog sujeta i da ne kažem frustracija pojedinaca uvijek zatiremo sve što je netko prije nas učinio i želimo kretati iz početka misleći da smo najpametniji i samo sam ja u pravu."
Konsenzus i bilo kakav dogovor sa vladajućim prestao je njihovom odlukom na 3. sjednici Općinskog vijeća Općine Babina Greda održanoj dana 02. svibnja, 2007. g.
Sigurno se pitate što se tada dogodilo ? Pisano je i o tome 28.05.2007. pa se potrudite pročitati zapisnik sa te sjednice. Kada pročitate prosudite ( ne želim vas uvjeravati u ništa jer sliku ste već stvorili ). Ne sakrivam ja ničije prljavo rublje niti mi je namjera bilo koga štiti. Svatko je odgovoran za svoje postupke ali što se zemlje tiče i Napredka ta priča je odraz kako u našoj državi funkicionira pravna država.