FALKON 2 napisao:Pa nisam znao da zakon kaže da poslije dva dobivena suda za zemlju općina izgubi tu istu zemlju pa ako tako zakon kaže onda ću se ja rado sudit sa svim redom za zemlju koja mi štima pa kad izgubim sud onda ću se lipo uknjižit.Nažalost imam ja dobar dijo dokumenata oko svojih kako ti kažeš čula kazala činjenica ali forum nije mjesto za iznosenje tih dokumenata,a moja je odbojnost hm dobar dijo babogredaca zna i zašto jer ih dosta ima moje mišljenje al ja svoje mišljenje iznosim i drugim a ostali šute.Ali upravo je u pitanju vaša sposobnost za vrijme tih odluka i odigralo.Moja je odbojnost moje pravo.Al nerazumijem se u zakon koji se okreće kako nekom štima u jednom danu a u drugom se drugčije tumači.Znamo i ja a i ti kako se kod nas provode zakoni tako da nevridi ti se držat te činjenice "taki je zakon" samo kad nekom odgovara tako tumačenje zakona.A odgovor kažeš da je 40 godina limit bijo za kupnju državne zemlje pa imam pitanje kako onda zakonski se tumači da je čovjek od 65+koja godina prošo na natječaju i kupijo državnu zemlju a na natječaju koji je bijo za prodaju a zna se da se take ponude neće razmatrat i to je ZAKON TAKO REKO???Dok je određeni čovjek odbijen za farmu jer je prešo limit godina koji je ZAKON odredijo za take kredite u koji se ubrajaju i kupovina državnog poljoprivednog zemljišta?Dali je to tumačenje zakona kako je vama u SDP-u odgovaralo u to vrijeme?Ili sam ja opet glup i nenačitan pa neznam pročitat zakon?
Nije općina niti vodila sud niti ga dobila niti ga izgubila.
Država je vodila sud.
Ja Zakon ne tumačim niti ovako niti onako već kako je napisano. Pitanje je kada ? Kada je taj čovjek o kome pričaš kupovao zemlju vrijedio je zakon koji je izašao (pročitaj) u n.n.66/01 od 20.07.2001., a sada je tek izašaoo novi u kojem je uvedena i starosna kategorija kod prednosti n.n.152/08 od 24.12.2008.. Zašto je netko odbijen za kredit zbog godina u banci to ti stvarno ne mogu odgovoriti. Moraš mi reći koji je zakon prije 24.12.2008. rekao o godinama ja nisam to uspio pročitati nigdje za Zakon o poljoprivrednom zemljištu prije 24.12.2008. Stvarno možda sam nešto preskočio. 40 godina nije bio tada već je sada. Čitaj malo bolje.