Državni neprijatelj broj jedan

Stranke, općinska vlast, izbori...

Državni neprijatelj broj jedan

PostPostao/la djuka_babogredac » Sri ožu 04, 2009 1:11 am

Faljen Isus, svite moj fini i pošteni. Ko što sam i sam, jel... Ili dobarvečer. Štagod da je.

Eto, ja, iako me politika baš i ne zanima previše, zavirujem malo ovdi jer je došlo vrime za promjene, pa da vidim malo šta mi kažu ovi lipi i pametni suseljani. Pa iako nisam niujednoj stranki, čuo ja malo poezije od baba Kede, pročito neki letak danas, pa odlučio doć da i ja kažem šta o tomu mislim. Eto daklen, vaš Đuka ima crveni traktor pa bi se moglo reć da je ezdepejac, imo je jednom i crni auto pa bi se moglo reć da je haespejac, a imade i crveno-plavi kravati za na misu otić s njima okovrata, za što bi ope mogli reć da traži zlatnu sredinu adezeovsku.

Nedajte se zavest, lipi moji... Pročitajte dobro svaki letak koji vam padne u ruke. Ipak su to pisali oni koji znaju. Znaju pisat barem. Di ima dima, ima i pušenja. Dok nam ne zabranu, jel...

Nego sam vam i ja tio malo skrenit pažnju na neke čudne pojave u ovome selu. Mislite vi da su to političke rabote, kad se neko neuk zaposli međ knjigama? Varate se, lipi moji. Sve je to crna magija. Gledam ja tako tu malu iz dana u dan, pa me čudi šta niko u selu još nije primjetio da zanjom uvik oda trinajst crni mačaka. A dica kazuju da tamo kodnje unutri ima kristalna kugla, pa se ona svakog jutra nadnju naginje i govori čudne riči "Aunaloa, aunaloa..."... Zapravo, ko bi normalan a da nije vještac uopće zatrpavo tu jadnu dicu knjigama, ko da je to sve na svitu... Zemlje se treba uvatit, zemlje.... Još će nam dicu pokvarit. Kažu da i čini baca, vračke... Kad je tila da komšiji Peri svinje dobiju triinelozu, samo je sila, kažu dica, za onu plastićnu škatulju i ukucala juzernejm i pasvort. Štagod to bilo. Ima ona svoje prste i u padu onog turskog avijona u americi, pričaju. A i u mucanju guvernera Rohatinskog. Vražja vam je to sila, kažem vam ja. I svaki put kad Šokadija izgubi, ona kod kuće neke lutkice bocka. Svaki put kad meni na traktoru pukne guma, kažu da je odala po dvorištu i pričala "Aunaloa, aunaloa"...

Mislio sam da će i ona bucmasta što se sa njom druži isto vještica postat. Al sad vidim da se ona to družila po partijskom zadatku. Da može onda ovi fini letak napisat. A i sviđa mi se ta mala debeljuškasta, uvik sam govorio da je prava zamog malog. A on nije tio slušat, baraba. Možda je injeg ona vještica začarala.

Al da ne duljim priču, predlažem ja da mi ovu vješticu spalimo na igralištu Šokadije. Zajedno sa njeni trinajst mačaka i kristalnom kuglom. Pa ćemo ondak napravit dobru feštu i stavit onu malu debeljuškastu u onu fotelju di je vještica stolovala, pa će ondak i moj mali možda počet unju više gledat, baraba jedna.

Sve vas voli i pozdravlja vaš Đuka.
djuka_babogredac
 
Postovi: 1
Pridružen: Uto ožu 03, 2009 11:53 pm

Državni neprijatelj broj jedan

PostPostao/la sokacbau » Čet ožu 05, 2009 7:46 pm

Đuka pali te svoje vještice na stanu, nemoj na igralištu tamo ionako ima previše vještica.
sokacbau
 
Postovi: 53
Pridružen: Čet pro 11, 2008 5:04 pm

Državni neprijatelj broj jedan

PostPostao/la FRIZ » Čet ožu 05, 2009 9:23 pm

:lol: :lol: Ako nju treba spalitina općinskom nivou koju ćemo vješticu spalit na državnom. Mada mi nije jasno zašto je ona vještica :wink:
FRIZ
 
Postovi: 150
Pridružen: Sub lip 23, 2007 8:01 am
Lokacija: babina greda


Vrati se na: Politika

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju

cron