SEOSKI PROBLEMI

SEOSKI PROBLEMI

PostPostao/la xyxy » Sub lip 05, 2010 9:53 am

Ovaj puta je problem malo širjih razmjera. Rijeka Bosut kao glavni recipijent je pokazala svoje slabosti, a to je da je poprilično "lijena", da nema prirodno ušće u Savu i kao takva ne može primiti velike količine okolnih voda, u ovom slučaju Berave. Ako bi se ovo ponovilo, možda bi se aktualizirala potreba za kakvim preljevnim lateralnim kanalom ili umjetnom akumulacijom. Jedino je to rješenje za ovakve ekstreme.

Lokalni kanali su manje-više nebitni u ovom slučaju. Uvijek će biti pojedinih uskih grla, nemara ili politikanstva...

U mojem ataru (Rit) kanali nikad nisu bili očišćeniji i prohodniji nego zadnjih godina i onda se dešava da sva voda naglo nagrne u Saonicu i Beravu koja to ne može probaviti. Zbog toga se desilo što nikad nisam vidio, da se voda iz Saonice preljeva po njivama što prouzrokuje poplavljivanje i totalnu bespomoćnost.

Ipak, lokalno bi trebalo riješiti odvod sa Sajmišta onako kao što je nedavno rješeno u Mlaki gdje za ove polave nije bilo vode ništa više nego za običnog pljuska.
xyxy

SEOSKI PROBLEMI

PostPostao/la FALKON 2 » Ned lip 06, 2010 2:45 pm

Pa iskreno prorok ako sam ja mogao platiti kopanje kanala, čišćenje svojih ćuprija i obavezno održavanje svoji ustvari kanala koji prolazu kraj mojih njiva, e sad ovdje kad kažeš NITKO onda nas trpaš u isti koš sa svima koji to nisu niti će raditi to, e njive su se teško mogle spasiti zbog neočišćeni kanala, ali sajmište i čevatovo nije trebalo biti poplavljeno i ljudima kuće sjebane od vlage, i to iz razloga što se iz nekih svojih razloga nije htjelo poslušati, svaka čast na organizaciji i to je trebalo odraditi ali na dojave se trebalo reagirati na vrijeme , i za kanal koji je išao iz saonice na sajmište je načelniku rečeno da ga zatrpa da se spasi sajmište ali je ragirano nakon 24 sata ako ne i više, tako je i sa čevatovom............ali sve u svemu tko je a tko nije kriv to je nebitno već sada se treba vlast uhvatiti u koštac sa tim i naći način riješavanja jer da nam se nebi u skoro vrijeme opet to ponovilo ,.............

Ali sve u svemu dobro je odradila i vlast u sklopu sa svojim mogućnostima, i hvala bogu za sada je prošlo, a sad se trebaju/mo potruditi da se riješu ti nedostaci da se ovako šta ne ponovi kod sljedeće obilnije kiše
FALKON 2

SEOSKI PROBLEMI

PostPostao/la FALKON 2 » Uto lip 08, 2010 11:47 am

Pa po meni je manja šteta na dva mjesta po manje vode nego na jednom previše.........al opet to je moje mišljenje ,ali i tih par centimetara da je bilo manje bi nekima na ritiću bilo od pomoći jer im je voda bila doslovno na vratima
FALKON 2

SEOSKI PROBLEMI

PostPostao/la veteran » Čet sij 27, 2011 6:14 pm

POPLAVE PROŠLA - VODA OŠLA
A mi ostadosmo u ovoj našoj vukojebini i dalje u blatu,

BITNO JE OSIGURATI PRETPOSTAVKE ZA USPJEŠNU POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU POJEDINACA, POGLEDAJTE NJIVE I NJIHOVU OKOLICU NAŠEG ZAMJENIKA NAČELNIKA -sve njive uređene ili se uređuju. To je pravi gospodar, o djeci mu se skrbi država o ženi isto a on uzima novce iz dvi tri kase, [color=#400000]ŠTAŠ KAD ČOJK ZNA[/color]

ČAK JE I PARCOVIMA U SVOM GOSPODARSKOM OBJEKTU UVEO JAVNU RASVJETU - to su valjda lampe iz donje male tamo ge fali....................................................
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veteran

Prethodni

Vrati se na: Komunalni problemi