ZAŠTO SVEĆENIK TJERA DJECU NA MISU???

PostPostao/la falcon.75 » Uto ožu 16, 2010 11:03 pm

Oprosti,ali ja tu ne vidim nikakav dokaz,a pogotovo ne "jasan i neosporiv" da bog postoji,
tu vidim samo ucjnu da ukoliko postoji moramo vjerovat u njega,pa čak i ukoliko ne postoji,
pametnije je vjerovat..ono,za svaki slučaj!
falcon.75

PostPostao/la FRIZ » Pon ožu 22, 2010 2:36 pm

8) :) Ajd neka neko kaže koliko vjernika koji uistinu vjeruju u Boga ima i Bainoj gredi.Ako je suditi po onome što se vidi na misi ima veoma malo vjernika. Izuzmimo djecu koja su tu zbog vjeronauke.Mladi dodju samo da prepričaju što se dogodilo sinoc u birtiji a ono nešto malo djedova i baba su sitnica.Zatim da smo vjernici nebi se smijali kad drugi nastrada ili kad susjedu nešto ne ide od ruke,već bi prišli i pomogli a ne odmogli i još na njegov se račun nasladjivali.Cijenili bi svaku pomoć a ne ako sam susjedu jednom pomgao on mi je to za života dužan vraćati.Sve su to primjeri koji se nalaze u našem životu koji su prožeti vjerom u boga. Svaki čovjek koji pomogne u nevolji, ne čini zlo i ne ruga se može reći da je vjernik.
FRIZ

PostPostao/la falcon.75 » Čet ožu 25, 2010 12:15 am

@ FRIZ,jedna je stvar vjerovati u boga,druga je stvar biti istinski kršćanin,
takvih je danas malo,jako malo...negdje sam pročitao da je u stvari na svijetu svega
17.4% kršćana,ako se uzme u obzir da,kao što sam već rekao, 90% tih kršćana se
deklarira kao kršćani/katolici samo zbog okoline onda je matematika prilično jasna :)
Prorok napisao: samo nažalost to nije dovoljno za biti vjernik ali je dovoljno za biti čovjek.

ja ponavljam pitanje,zbog čega je tako bitno biti vjernik?
ok,ja vjerujem u boga,ali ne mislim da sam zbog tog bolji ili lošiji čovjek
od nekog tko ne vjeruje,ne idem na mise od svoje krizme,pa niti zbog tog ne mislim
da sam zbog toga bolji niti lošiji čovjek od onog koji ide.
mislim da je danas naj bitnije baš to-biti Čovjek,
Svjetlonoša napisao:za – biti dobar – ne treba ništa...samo se bude..

by Svjetlonoša blog
falcon.75

PostPostao/la aha » Sub lis 16, 2010 6:27 pm

ja nemam ništa protiv vjere i boga.. ali to tjeranje djece na misu zbog pričesti i krizme stvarno nije uredu... jedno znam: tko se u crkvu tjera moliti taj se bogu nemoli... a još me zanima zašto su ti pametni svećenici ukinuli večernje mise nedjeljom, kad je po meni bolje poslati djete odmorno i zadovoljno?? da se oni odmaraju, naravno... ujutro je lakše ustat se i odradit te mise pa ići lutati poslijepodne i do neko doba noći... a mi svoju djecu tjerajmo da se i na dan kad se trebaju odmoriti od ranog ustajanja, hoćeš zbog učenja doma ili odlaska u školu, ustaju i odlaze na misu zbog ucjene... pa mislim stvarno.. kuda to sve vodi???
aha

Prethodni

Vrati se na: Crkva