Poziv Babogredcima iz dijaspore!!

PostPostao/la hopret » Pon sij 19, 2009 12:05 am

Činjenica je da se sve u selu promijenilo, ja sam iz sela otišao s 14 godina, i vjerujte što vrijeme ide dalje sve mi je teže dolaziti, jer većina ljudi je kod Pridragovih kako bi moja pokojna baka rekla, a mislila je na groblje. Čovjeka vuče u selo dok su mu najbliži živi, a onda se sve ohladi. U sjećanju su mi ostala kupljenja puževa u Ajdakovu i Brezovici, prošle godine sam tamo išao, prava džungla, sve zapustito i zaraslo. Više nema djece na Ritiću kod čitaonice da se igra, nogometno igralište prazno, prije vrvilo djecom, Kažu mi da je Na Ririću prošle godine umrlo 9 ljudi , a jedno rođeno, štoli će biti za 10 godina. Kome dolazit?
hopret

PostPostao/la FALKON 2 » Uto vel 03, 2009 8:34 pm

Lijepo rečeno ali nažalost i naše selo sve više zarast u trnje i džunglu a sve više polazi stopama zapadnog svijeta i utrke za novcem.Nažalost je to tako ali neki su otišli u bijeli svijet i vi najbolje znate kako je tamo živjeti i malo vas se vrati ovamo na selo jer vam se djeca tamo školuju i vjenčaju i tamo je vaš život a mi ovdje isto tako trčimo za vremenom pa i za novcem i "bolim" životom ali nažalost u toj utrke je dosta nas izgubilo utrku za životnim važnim pitanjima i stvarima.Mladi cure i momci žive sce više bjelosvjetskim načinom života i gubi se vrijednost braka pa i ljubavi a rađa se među njima samo želja za odlaskom u zapadne zemlje. a to je i razlog sve više umrlih naspram rođenih u selu.Iako ima malo ovaki kao ja tvrdoglavi koji su ostali ovdje na selu ali ko je osto i tko želi imalo živjeti u nekim normalnim uvijetima nema se vremena za ništa drugo jer u protivnom nas vrijeme pregazi zajedno sa obavezama.
FALKON 2

PostPostao/la FALKON 2 » Sub vel 14, 2009 7:03 pm

Vidite dragi prijatelji iz dijaspore vi živite 11 mjeseci u zapadnim državama i tamo vam je dom a ovdje dolazite na par dana na odmor,žalite se da se ovdje sve promjenilo i postalo suviše slično svijetu u kojem vi živite i to nama lokalcima zamjerate a vi ste iz razloga što je ovdje sve bilo kako je i otišli u dijasporu.A nama sad prigovarate što nismo ostali u 20 stoljeću i kako je bilo kad ste vi otišli,nažalost i mi pokušavamo živjeti i ići naprijed a to vuče i neke neželjene posljedice za sobom. Pojedini prigovaraju za skeptičnost nas lokalaca prema vama auslenderima,pa mi vas većinu poznamo i znamo kaki ste bili a vi po odlasku u dijasporu ste se počeli izdizati iznad nas jer mi smo "zaostali" koji živimo ovdje ili primjera radi sjedimo u društu vas dvoje troje auslendera i vi pričate njemački da mi nebi razumjeli vaše razgovore.Ja se osobne maknem iz tog društva jer ako nisam dostojan da sudjelujem u razgovoru onda nemoram sjediti u tom društvu tj na vašu žalost i mi znamo strane jezike ali ovdje mi pričamo hrvatski a ako vi želite se ponašati kako se većina ponaša (izvinjavam se pojedincima) naravno da smo skeptični a kad je došla kriza i na zapad sad vas hvata nostalgija...........to je moje mišljenje i izvinjavam se onima na koje se ovo ne odnosi ali onim kojim to smeta odgovor je da istina boli .............
FALKON 2

PostPostao/la FRIZ » Ned vel 15, 2009 12:33 pm

:shock: :shock: PA PUSTITE AUSLENDERE NA MIRU.ONI ŽIVE I RADE TAMO GDJE JESU,DOĐU NA GODIŠNJI A TO ŠTO SE I ONI MIJEŠAJU U NAŠU POLITIKU TO JE NAŠ PROBLEM JER SU DRŽAVLJANI LIJEPE NAŠE I IMAJU PRAVO GLASA.DRUGA ČINJENICA JE TA DA SU POJEDINCI LJUBOMORNI NA GASTABAJTERE ŠTO ONI IMAJU NOVACA I CURE SE LJIPE ZA NJIH KAO MUŠICE.ALI GOSPODO NIKO OD TIH GASTABAJTERA NE ŽIVI SA TATOM I MAMOM U ZAJEDNICI TJ U ISTOM STANU ILI KUĆI VEĆSE SAMI SNALAZE I ZARAĐUJU A RODITELJI OPET POMOGNU KOLIKO MOGU.MI NEMOŽEMO IĆ NAPRIJED DOK SMO U ZAJEDNICI SA DADOM I MAMOM JER SE TADA ZNA KO JE GAZDA I KO NOVCE TROŠI A KO ZARAĐUJE.POKUŠAJMO SE I MI ODVOJITOD DADINIH I MAMINIH SKUTA PA ŽIVJETI SVOJ ŽIVOT SA SVOJOM OBITELJI I OD SVOG RADA PA BI MOŽDA BILOI VIŠE OŽENJINIH I VIŠE DJECE :D :roll:
FRIZ

PostPostao/la FALKON 2 » Ned vel 15, 2009 1:35 pm

Što se tiče novaca to mi nefali i nizakake novce se nebi prodo i otišo ako ja nemogu bit sam sebi gazda a ja sam gazda svojeg novčanika a dada je svog i tako da namam šta biti ljubomoran tj naprotiv to otvoreno pokaže tko je kaki kad se lipi za "tablice strane" i zna se tko koliko vridi.Sam nek oni ostanu tam di jesu i nepametuju kako tuguju i hoće natrag a onda prigovaraju kako se ovdje prominjilo od kad su otišli prije dosta godina i to im smeta a zbog tadašnje situacije su i otišli.Ja samo odgovaram na određene prigovore jer mi majka priroda dala moć govora i izražavanja a opet ponavljam da se izvinjavam pojedincima na koje se ovo ne odnosi.
FALKON 2

PostPostao/la FRIZ » Ned vel 15, 2009 8:58 pm

:lol: :lol: Blago tebi kad imaš svoj novčanik a svoj šlajbuk dao ženi.E da nije naše dijaspore tj njihovog novca nebi bilo ni hdz-ea a možda ni samostalne nam države.Jebiga uđe i dijaspora u recesiju pa nam sad fali novaca a ako nedođu na more propade na turistička sezona i odošmo u još veći glib i blato. :wink: :roll:
FRIZ

PostPostao/la santa » Pet lis 09, 2009 2:34 pm

Citam ovo i nekako se cudim...a uostalom misljenja drugih ljudi nikada me nisu puno opterecivala niti sam se zamarala nebitnim stvarima....
Ja imam svoje misljenje koje glasi ovako : AKO VOLIS SVOJE ONDA VOLIS....POKLONITOM KONJU SE NEGLEDA U ZUBE.....!!!
Svugdje u svijetu se sve mijenja ni u americi nije isto kao sto je i prije bilo ..imaju crnog predsjednika a bili su protiv crnaca...tako i nase malo selo....sve se mijenja...ljudi kao ljudi boze moj pa ima nas svakakvih....ali to nije razlog da nevolis nesto gdje si odrastao ili gdje si rodjen...
Ja vam svima zelim poruciti jedno.....
Imam dobar zivot ovdje gdje jesam....mlada sam...a cak nisam ni rodjena u Babinoj Gredi...ali me od malena moji korijeni vuku tamo A TAMO SE I VRACAM,kao da nikada nisam ni otisla,nemarim za price,nemarim za ljude imam svoj zivot i uzivam u svojim obicajima i svojem miru i to mi je najvaznije :wink:
A za kraj samo ovo:
PUSTI SELO NEKA PRICA SVIJET JE ZLOBAN VJERUJ MENI......
santa

PostPostao/la mracni » Ned sij 02, 2011 11:59 am

Pozdravljam sve babogredce ma gdje bili !
Želim Vam svima sretnu i uspješnu Novu 2011 godinu !

G. "majstore" nema te u zadnje vrijeme !
mracni

Prethodni

Vrati se na: Babogredci u dijaspori