Knjiznica

Knjiznica

PostPostao/la Tamburas » Sri stu 28, 2007 2:34 pm

GLAS SLAVONIJE, 28.11.2007

VEĆ NASTAO SPOR O NARODNOJ KNJIŽNICI U BABINOJ GREDI

Knjižnica otvorena samo u predizborne svrhe?

BABINA GREDA - Ovih nam se dana javila skupina Babogredaca prozivajući općinske čelnike zbog toga što su, kako kažu, otvaranje općinske narodne knjižnice iskoristili samo u predizborne svrhe. Tvrde kako je bilo bitno samo napraviti svečanost, pozvati televizijske kamere, slikati se i u javnosti pokazati kako čelništvo Babine Brede brine o svojim mještanima i prosperitetu općine, a knjižnica zapravo još nije otvorila vrata korisnicima. Babogredci ističu kako je knjižni fond s približno četiri tisuće naslova nabavljen, no problem je u tome što u Babinoj Gredi nema knjižničara koji bi knjige klasificirao i unosio u registar, te izdavao korisnicima. Naime, knjižničar, prema važećim zakonskim propisima, treba imati visoku stručnu spremu, a ako se, pak, ne može pronaći odgovarajuća struka, taj posao može obavljati i osoba niže stručne spreme, no u tom slučaju babogredska knjižnica ne bi mogla funkcionirati samostalno, nego bi morala raditi u sklopu neke veće knjižnice, primjerice Gradske knjižnice u Županji. Načelnik Babine Grede Marko Mrkonjić, opovrgava optužbe svojih sumještana i odbacuje ih kao neutemeljene ustvrdivši kako općinska narodna knjižnica cijelo vrijeme radi i na raspolaganju je svojim korisnicima. "Knjižnica nije radila možda prva dva dana nakon otvorenja, kao i u dane vikenda. Poglavarstvo je na posljednjoj sjednici donijelo odluku da se s jednom našom sumještankom koja studira hrvatski jezik sklopi ugovor o djelu, s obzirom na to da joj je do kraja studija preostalo još svega nekoliko ispita. Ona je svakodnevno u knjižnici koja je uvijek dobro posjećena i puna korisnika. Tako da nije istina da naša knjižnica još nije otvorila svoja vrata zainteresiranim mještanima koji uživaju u dobrom štivu", poručuje načelnik Mrkonjić.

“Knjižničarka nije članica HDZ-a”

Dobro upućeni Babogredci tvrde da je Općina morala raspisati javni natječaj za mjesto knjižničara i postupiti prema zakonu, a ne da skupina ljudi u Općinskom poglavarstvu zapošljava koga hoće i pogoduje određenim osobama. Mrkonjić poručuje da će natječaj biti raspisan, jer za to proteklih dana zbog izbornih aktivnosti nije bilo vremena, no odbija sve insinuacije o tome da je riječ o pogodovanju pri zapošljavanju, pojasnivši da osoba koja radi u knjižnici nije članica HDZ-a, niti je u rodbinskim vezama s članovima Poglavarstva ili Vijeća.

Autor: Marija LEŠIĆ
Tamburas

Knjiznica

PostPostao/la pajo » Sri stu 28, 2007 9:30 pm

Ja se nimalo ne čudim ovoj našoj lokalnoj vlasti.

Recite mi koliko je knjiga pročitao naš načelnik?

A naša donačelnica?

Ovaka bahata vlast je tipična za "HDZ"

Oni misle ako mogu skupit 250 baba i 250 glasača

dovesti iz Bosne da imaju potporu !

Što oni znaju o studiranju i čitanju knjiga.

Izglasali su 200 000 kn za stipendiranje studenata

baš me zanima dali će raspisati natječaj ili će te novce

potrošiti na čišćenje kanala i muljanje lenija.
pajo

Knjiznica

PostPostao/la Guest » Sri stu 28, 2007 11:14 pm

Nažalost ravnatelj škole odaziva se samo na pijanke i bančevanja, jer je samo zato koristan, stanje u školi je katastrofa, samo da mogu dijete bih prebacio u drugu školu
Guest

Knjiznica

PostPostao/la Guest » Sri stu 28, 2007 11:24 pm

Svaka vlast potiče iseljavanje ljudi iz sela jern njima nemogu manipulirati, svi koji odu nikada ne požale, nisam ni ja požalila što sam otišla
Guest

Knjiznica

PostPostao/la kiki » Čet stu 29, 2007 2:59 pm

nije samo ravnatelj kriv sto u skoli nije bas najbolje nego tamo ima i nastavnika koji bi se mogli malo popraviti a neki ne bi trebali niti predavati jer dosta toga ne nauce djecu,pa kad krenu u srednju skolu ne znaju dosta toga.
kiki

Knjiznica

PostPostao/la FRIZ » Sub pro 01, 2007 9:59 pm

:lol: :lol: A ZAŠTO UVIJEK KRIVITI NASTAVNIKE I RAVNATELJA ZA DJEČIJE NEZNANJE.SVAKI RODITELJ MOŽE SAM PROVJERITI KOLIKO MU DIJETE ZNA ILI KOLIKO JE NAUČILO PA ONDA OTIĆI SUGERIRATI U ŠKOLU ILI NA VIŠE DISTANCE,A NE JA ŠALJEM DIJETE U ŠKOLU NEKA GA ČUVAJU NASTAVNICI I UČITELJI NA PAR SATI DA SE MALO ODMORIM :!: :?: :idea:
FRIZ

Knjiznica

PostPostao/la kiki » Pon pro 03, 2007 6:01 pm

SLAZEM SE SA FRIZOM.ALI RIJETKO TKO TO RADI OVDJE KOD NAS IAKO BI TREBALI.
kiki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kultura