Kako je zadrugu branitelja osnovao netko tko nije branitelj.

PostPostao/la petarpan » Sri stu 24, 2010 9:14 pm

Zanimljivo je saznati da je u Babinoj Gredi osnovana zadruga branitelja i to poljoprivredna a na čelu zadruge je čovjek koji nije iz Babine Grede i k tome nije branitelj. Nisam šovinista a nisam ni pobornik priznavanja prvenstva nekome tko to najmanje zaslužuje, ali ovakve stvari da se dešavaju i da nitko ne reagira to je zaista čudno.Na osnivanje te zadruge nije reagirala ni udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Zaista kod nas je kao i u državi nebriga i mirenje sa stvarima uzelo toliko maha da više nitko na ništa ne reagira.Pitam se ,također pitam i Vas koji čitate ove redove kako je jedan od braće Dojkić dobio dozvolu za osnivanje Poljoprivredne zadruge kad je isti mehaničar a uz to nije učesnik Domovinskog rata.Tko su zaposlenici te zadruge,kolika je godišnja dotacija za istu i kome ona služi, kome dotični gospodin podnosi izvješće o radu zadruge.O tome nisam upoznat ,zato molim čitatelje ovog posta da me upoznaju.Kada saznam ove činjenice moći ću o njima više pisati,a možda i pokrenuti pitanje održivosti te zadruge.
petarpan

PostPostao/la xyxy » Sri stu 24, 2010 10:57 pm

evo ja priznam da kao branitelj i poljoprivrednik isto nemam nikakvog pojma niti ikakve veze sa zadrugom...doduše, nisam se ni nudio
xyxy

PostPostao/la FALKON 2 » Čet stu 25, 2010 5:59 pm

Petarpan pošto te to zanima onda lijepo otvoriš vrata te prozvane zadruge i pitaš, i ako budeš uljudan možda i dobiješ odgovor, ako ne mislim da znaš dalje
FALKON 2

PostPostao/la petarpan » Čet stu 25, 2010 7:34 pm

FALKON 2 napisao:Petarpan pošto te to zanima onda lijepo otvoriš vrata te prozvane zadruge i pitaš, i ako budeš uljudan možda i dobiješ odgovor, ako ne mislim da znaš dalje

Hvala lijepo gospodine,,Falkon 2,, savjet ili prijedlog je ,,super,, i vjerovatno ću to i učiniti.Samo ako smijem primjetiti , na forumu se takove stvari ne predlažu nego se po mogućnosti takove stvari bez problema saznaju.Doduše ako vi to ,iz bilo kojih razloga, nećete ili ne možete saznati onda se i ne oglašavajte.
petarpan

PostPostao/la FALKON 2 » Čet stu 25, 2010 7:42 pm

Pa recimo ono što znam većinom i iznesem ovdje, koliko poznam zadruga je registrirana na branitelja, i većina članova (osim direktora (dojkića)) su branitelji, e sada ako te zanimaju detalji odi slobodno pitati!

Sad mene zanima do kada će jedna privatna zadruga(napredak) biti u općinskoj zgradi (koja je oduzeta u bivšoj jugi) a da ne plaća nikakve naknad, do kada će koristiti se općinsak pista koja je sagrađena iz doprinosa a da se tome ne plaća naknada, odnosno kada će netko od nadležni pozvati "uskočku policiju" da provjeri u sudu u županji kako je babina greda doslovno izgubila naknadu na cirka +- 400 hektara na koju se uknjižila privatna firma Napredak iako je izgubila dva suda i uz to hipotekarno zadužila tu istu zemlju sa milionskim kreditom kod Croatia banke D.D.?
FALKON 2

PostPostao/la petarpan » Pet stu 26, 2010 9:58 am

FALKON 2 napisao:Pa recimo ono što znam većinom i iznesem ovdje, koliko poznam zadruga je registrirana na branitelja, i većina članova (osim direktora (dojkića)) su branitelji, e sada ako te zanimaju detalji odi slobodno pitati!

Sad mene zanima do kada će jedna privatna zadruga(napredak) biti u općinskoj zgradi (koja je oduzeta u bivšoj jugi) a da ne plaća nikakve naknad, do kada će koristiti se općinsak pista koja je sagrađena iz doprinosa a da se tome ne plaća naknada, odnosno kada će netko od nadležni pozvati "uskočku policiju" da provjeri u sudu u županji kako je babina greda doslovno izgubila naknadu na cirka +- 400 hektara na koju se uknjižila privatna firma Napredak iako je izgubila dva suda i uz to hipotekarno zadužila tu istu zemlju sa milionskim kreditom kod Croatia banke D.D.?

Najprije Vam se ispričavam za odgovor ,koji nije bio baš primjeren,ali postigao je svrhu na čemu Vam se zahvaljujem.Ako je tome tako ,kao što pišete, onda je moje pitanje bilo suvišno.Za neke od informacija sam čuo ,dok za neke nisam ni znao.Ove informacije su i te kako zanimljive i samo me čudi da naš vrli načelnik nije ništa učinio po tom pitanju.Sve te negativnosti morao bi ,po službenoj dužnosti ,prijaviti isti gospodin jer to je direktno u njegovoj nadležnosti.Ako on i općinsko vijeće ne čine ništa po tim pitanjima onda njih treba optužiti kao sukrivce za nastalu situaciju.
petarpan

PostPostao/la FALKON 2 » Pet stu 26, 2010 10:47 am

Znaju i dotični u općini za to, bilo je par članaka u novinana od donačelnika (koji je rekao da ja pričam pričeza malu djecu) ali par dana kasnije se pojavi članak sa dobrim dijelom onoga što sam ja ovdje napisao u prijašnjim postovim, navodno je nešta pokrenito ali se nikako ne zadire u gruntovnicu u županju da se ustanovi na čiju "odgovornost" je PZ Napredak uknjižit kao vlasnik na tu dotičnu zemlju, te zgrade koje sam spomenio u selu?
FALKON 2

PostPostao/la FALKON 2 » Sub stu 27, 2010 7:25 pm

Pa sve je to jasno, ali i to da tom zemljom raspolaže "OPĆINA NA KOJOJ SE KATARSTARSKI NALAZI ZEMLJIŠTE, naravno da općina kao općina nemože sada ništa ali može česće "provjeravati" šta je sa dotočnim slučaje........ Heh prorok bistar si ti sam jedan od dotičnih iz sadašnje vlasti je meni direkt uživo rekao kako su to što ja pišem priča za malu djecu ALI nakon par dana se pojavi članak u novinama vezano za to i što je zanimljivo dobar dio stvari koje sam ja naveo vezano za to se nalazilo u tome članku ali "otkriće" dotičnoga, heh sada još jedno naizgled "glupo pitanje" kome ja kao pojedinac mogu i smijem prijaviti kada je jasno da se i kako i gdje se provodi uknjižba zemlje tako da bi to već bilo zabijanje sjekire sam sebi u leđa, iako sam to već si uradio sa iznašanjem podataka vezanih za taj slučaj
FALKON 2

PostPostao/la FALKON 2 » Pon pro 13, 2010 11:27 am

Heh zanimljivo je dase opet ponavlja povijest kada na spomen dotične zadruge "Napredak" tema automatski zamre, sada se poteže pitanje zašto???
FALKON 2

Sljedeće

Vrati se na: Poljoprivreda